0
  • Your shopping cart is empty!

0
0

Putničke gume


Sajt firme Trifkovićobiluje najširim spektarom guma za sve tipove vozila ali I odličnim savetima zanjihov izbor, održavanje, I za sve ostalo. Na našem sajtu ćete tako pronaći i putničke gume za putnička vozila.

Važno je znati nekoliko vrlo važnihfunkcija koje poseduju putničke gume.Putničke gume kao glavnu ulogu imajuto da nose težinu vozila, ali pored toga one takođe imaju jako važnu ulogu da ublažavajujačinu udarca kad vozilo naiđe na izbočenja, rupe ili druge prepreke nakolovozu. Jako važno je napomenuti da za izvršenje osnovnih funkcija kao što suubrzanje, skretanje, kočenje i kontrola smera kretanja na različitim podlogamai u različitim vremenskim prilikama , neophodno je da  stvaraju trenje u dodiru sarazličitim vrstama puteva.

Kada kupujete putničkegume prvo, a u skladu I sa važećim propisima naše zemlje, prvo treba voditiračuna I razlikovati letnje I zimske auto gume Kako  na suvim putevima, ali i u umerenimvremenskim uslovima, vaše auto gume moraju da zadovolje visoke zahteve istandarde u pogledu sigurnosti u svakom trenutku. Letnje putničke gume su najbolji izbor za vozila u periodu između aprila ioktobra.

Osnovna razlika zimskih I letnjih guma je prvenstveno u unjihovom sastavu pa je tako gumena smeša letnjih guma manje elastična u odnosuzimske putničke gume, posebno navećim temperaturama. Iz tog razloga su otpor kotrljanja i habanje niži dodajućiudobnost u vožnji. Takođe je niži  nivobuke kod letnjih putničkih guma. Pored toga, letnje putničke gume postižu bolje rezultate kada je u pitanju kilometražai stabilnost upravljanja. Još jedna korist od letnjih guma je da smanjujupotrošnju goriva. 

Putničke gume namenjeneza letnji period se razvijaju kao univerzalne za jedinstvene vremenske uslovetokom letnjih meseci. Ove gume su namenjene za vožnju na suvim i kišnim,klizavim putevima, a naročito na višim temperaturama. Karakteristikeneophodne za putničke gume kako bi pružale optimalnispektar performansi I kako bi se izborile sa letnjim uslovima su:

·        rebra,

·        šipkegazećeg sloja

·        žlebove

Sve informacije o određenoj letnjoj gumi možete videti nabočnom zidu putničke gume, kao štosu širina, visina, prečnik i indeks opterećenja.

Proizvođači pneumatika za automobile su na taj način razviliproizvodnju da je konkurencija između njih takva I tolika da se njihove putničke gume razlikuju po tome što suneke lakše o drugih, prema načinu prianjanja, udobnosti u vožnji, upravljivostinjihovog vozila po klizavim terenima.

Širok izbor svih modela guma, za sve tipove vozila, firme Trifković, o kojoj možete pročitati više ovde, pa tako i za putničke gume,možete pogledati i poručiti i na jednostavan način osigurati sebi sigurnost iudobnost u vožnji.

Kako bi svakodnevna upotreba, ali I putovanja Vašeim mezimcana četiri točka bila umnogome lakša, udobnija i bezbednija, poručite i kupite putničke gume koje kod nas možetepronaći. Pogledajte našu bogatu ponudu I uverite se sami.

Slobodno nas kontaktirajte ovde,gde nam možete uvek pisati ako imate neku nedoumicu vezano za putničke gume ili nas posetite naadresu koju takođe, možete pronaći na našem sajtu.