0
  • Your shopping cart is empty!

0
0

Protektiranje guma

Protektiranje guma je postupak obnavljanja guma koji se sastoji iz 5 faza.


Prva faza je kontrola gume (karkase) u kojoj se odbacuju sve gume starosti preko 5 godina kao i gume sa najmanjim mehaničkim oštećenjem.

Druga faza je brušenje gume.

Treća faza nanošenje trake na gazni i na bočni deo gume, materijal koji mi koristimo za protekt su Kraiburg – Germany i Marangoni- Italy. Oba proizvođača sirovine za gume su među 5 najboljih u svetu.

Četvrta faza je pečenje guma u presama, gume su u presama na temperaturi od 160 stepeni. Na toj temperaturi dolazi do SJEDINjAVANjA, vulkanizacije, novog sloja I postojećeg sloja gume. Samim tim je NEMOGUĆE bilo kakvo odlepljivanje gaznog dela gume.

Peta faza je završna kontrola, guma odmah pri izlasku iz prese ide na lasersku kontrolorku. Posle ove faze guma je spremna za prodaju.


Kod protektiranja guma najbitnije je kvalitet karkase, gume na kojoj se radi protekt. Bez kvalitetne karkase nema ni kvalitetnog protekta. Zato mi najviše pažnje pridajemo prvoj fazi tj. kontroli karkase. Naš pogon se sastoji od 37 mašina u kojem radi tim stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom. Redovno se vrši kontrola mašina i posmatrnje našeg rada od strane tehnolog iz Nemačke i Italije.


Garancija kvaliteta naših proizvoda pre svega su mnogobrojni, zadovoljni klijenti, te sertifikati ECE 108 za putnicki i 4X4 program te ECE 109 za kombi program koji su izdati od strane Nemačkog ministarstva saobracaja. Ovi sertifikati potvrda su homologacije i skladnosti proizvodnje obnovljanja guma visokim Evropskim normama i standardima.


Sertifikati